Tandane Wong Takwo

Limang perkoro kang diterangke
Iku kabeh dadi tandane
Wong kang do takwo ing pengerane
Kang jembar fadlol ugo rahmate

Kang nomer siji ora ngancani
Lungguh ing uwong kejobo ngaji
Tegese iku kanggo ndandani
Lakune kito kang ra prayogi

Lorone iku naliko oleh
Bondo dunyone kang sarwo akeh
Dewe’e iku nganggepe cobo
Mergo ngerti bangete rekoso

Telune iku yen pribadine
Oleh setitik ing agamane
Dewe’e iku ngeyakinake
Yen iku kabeh untung kang gede

Papat dewe’e ora ngebaki
Wetenge dewe sakeng halale
Amargo kwater utowo wedi
Yen ono barang harom nyampuri

Limo ngyakenke kabeh manungso
Wis podo slamet tegese bejo
Ananging mareng awake dewe
Ninggali rusak mergo dosane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 26

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com