Tondo Ditrimone Taubat

Tondo ditrimo taubat kawulo
Dening pengeran dzat kang kuoso
Iku tandane nem perkarane
Sing bakal arep diterangake

Siji ngerteni maring awake
Yen ora slamet ing maksiate
Tegese iku memungkinake
Tumibo ing dalem maksiate

Loro ninggali maring atine
Adoh seneng lan bungah rasane
Amargo dodo kang dilakoni
Balok roso susah nggegayuti

Telu nyedaki ahli wong bagus
Kanggo ndandani laku ben bagus
Gelem ngedohi ahli wong olo
Krono khawatir mlaku kang olo

Papat ninggali bondo dunyane
Kang mung sethithik nanging dewe’e
Ninggali akeh maring bandane
Amargo nrimo ing pandumane

Lan ugo gelem ngeyakinake
Akehe amal-amal baguse
Diyakinke sethithik anane
Akhire gelem luru tambahe

Limo atine ditungkulake
Ngurusi aturan pengerane
Radi tungkulke maring ngopeni
Ngurusi maring bondo rizqine

Eneme gelem njogo lisane
Terus berfikir keagungane
Alloh kang kuoso luas rahmate
Mikir nrakane lan suargane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 40

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com