Urip Kepenak

Sopo pengin bagus olehe mergawe
Kudu ngrekso saking nglimo perkarane
Siji ojo ngakhirake ing fardlune
Krono mergawe mung printah pengerane

Loro ojo nganti nglarake liyane
Krono mergawene nanging nrimo wae
Telu mergawe krono ngrekso awake
Kluargane ora krono ngumpulake

Papat ojo nganti mayahke awake
Krono mergawe ngrusak agamane
Limo ojo pandang mergawe rizqine

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 48

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com