Wong Kang Hasut

Wong kang hasud nduwe wolung ponco boyo
Kang bakale dilakoni iku nyoto

Siji ngrusak tho’at ing Dzat Kang Kuwoso
Loro neka’ake penggawe duroko

Telune ora bakal oleh syafa’at
Papat mlebu neroko ingkang dahsyat

Limo gawe kemelaratan ing wong liyo
Ora pandang sedulur lan iku sopo

Enem rekoso lan susah ora faidah
Balik malah akeh doso lan ma’siyat

Pitu dadi wong kang ino lan ciloko
Ora bakal sukses opo kang disejo

Sebab hasud ra sepi ngglendeng wong liyo
Lan goroh ora mandi naliko ndungo

Mulo kito ahli ngaji do ngilangno
Hasud drengki sentimen karo wong liyo

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 23

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com