Wong Wadon Kang Ngucapke Garwane

Wong wadon kang ngucapke marang garwane
Aku durung weruh ing kebagusane

Pitung puluh tahun lebur ganjarane
Najan bengi sholat poso ing rinane

Wong lanang iku ora keno nggoleki
Dalane kesalahane ing garwane

Supayane wong wadon jengkel atine
Mbesuk bakal digantung ing akherate

Wong wadon kang gawe susah ing garwane
Ing dalem perkoro nafkah mbendinane

Utowo mekso-mekso maring garwane
Ra tompo ngibadah fardu sunate

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 1, Halaman 22

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com