Zaman Ing Umat

Bakal teko mongso dateng umat nabi
Do nyenengi maring limang perkarane
Kanti nglalekke perkoro lima ugi
Mulo kito ayo podo sing ngati-ati

Pisan podo nyenengi maring dunyane
Kanti podo klalen maring akhirate
Pindone do nyenengi urip ing dunyo
Podo lali pati kang bakal tumeko

Telu podo seneng omah megah duwur
Kanti do nglalekke rekasane kubur
Papate podo nyenengi ing bandane
Kanti podo lali maring hisabane

Ngertiyo halale bondo dipun hisab
Lan kang harom ndadekake maring ‘adzab
Limane do nyenengi maring makhluke
Kanti podo lali maring pengerane

Dikutip dari:

Buku “Kumpulan Syair dan Sholawat An Najach”, Li Abi Muhammad Abdul Mu’thi Muhdi, Juz 2, Halaman 44

Pondok Pesantren Putra Putri “An Najach”
Koripan, Dawung, Tegalrejo, Magelang, Jawa Tengah, 56192

www.000webhost.com